eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Megbüntetik, ha visszahordja a homokot a tengerpartra

Engedély nélküli szemétlerakásért állíthatják bíróság elé azt a brit nyugdíjast, aki a tengerpartról a kertjébe szóródott homokot visszaviszi oda, ahonnan azt odafújta a szél.

Arthur Blumert azzal fenyegetik a helyi illetékesek, hogy bíróság elé állítják, ha a 79 éves férfi nem hagy fel a tengerpartról a kertjébe került homok visszahordásával.

Ha a testület bűnösnek találná, akár 50 ezer fontra (18,5 millió forint) is megbírságolhatják, de azt sem lehet kizárni, hogy börtönbüntetésre ítélnék.

A St. Anne-iek életét megkeseríti a rengeteg homok, amelyet a szél hord szerte a városkában, és több méteres vastagságban teríti be az utcákat, kerteket.

"Ez őrület! Amit visszahordok, még tisztább is a parton lévőnél, hiszen azt összecsinálják a kutyák. A homok nem az én tulajdonom, csak betolakodik a kertembe az útról" - dohogott Arthur Blumert, aki ragaszkodik ahhoz, hogy joga tisztán tartani a saját portáját, és ezzel különben is csak munkát spórol az önkormányzatnak.

"Megbíztam egy kifejezetten hulladékeltakarítással foglalkozó céget, hogy elvigye a homokot. 500 fontomba (185 ezer forint) kerül majd" - mondta az idős férfi.

"Az önkormányzatnak nem feladata, hogy megtisztítsa a magánterületeket, ez a tulajdonos dolga. De ha valaki a kertjéből a tengerpartra visz bármit is, az illegális szemétlerakás" - közölte a helyi önkormányzat illetékese.

Címlapról ajánljuk

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×