eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt

A brit hatóságok elhatározták, hogy a jövőben olyan egészségvédelmi figyelmeztetést nyomtatnak a borospalackok címkéjére, mint amilyen a cigarettásdobozokon van.

Az elképzelést egyesek az anyáskodó állam újabb túlkapásának látják, mert szerintük az egészségnek általában nem árt a mértékletes alkoholfogyasztás.

Mások örömmel üdvözölték a hírt, ugyanis Angliában egyre nagyobb méreteket ölt az iszákosság, immár kétszer annyi az idült alkoholisták, mint a kábítószerfüggők száma.

A brit vendéglátóipar közismert veteránja, a budapesti Belvárosi Kávéház hajdani tulajdonosa és a Brit Gasztronómiai Társaság vezére, a 90 éves Rónay Egon, a Timesban azt a nézetét fejtette ki, hogy a franciák hahotázni fognak, ha boraik címkéjére Angliában egészségvédelmi figyelmeztetést nyomnak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×