eur:
392.54
usd:
367.36
bux:
66193.76
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Mobiltelefonnal terrorizálják a diákok a tanárokat

Nagy-Britanniában egyre több tanárt bántalmaznak pszichológiailag diákjai, méghozzá egy egészen ártatlan kis szerkezet, a mobiltelefon segítségével. Van, akit addig idegesítenek, amíg el nem veszíti türelmét, az ezt követő kirohanást pedig a telefonnal rögzítik. Van akit csak titokban lefotóznak, majd a manipulált képet közzéteszik az interneten.

A probléma az utóbbi időben annyira komollyá vált, hogy a brit tanárszövetség azt kéri a kormánytól: adjon új eszközöket a kezükbe, illetve egy olyan útmutatót, amiből kiderül, hogy milyen jogaik vannak egy ilyen helyzetben, és hogyan tudják azokat érvényesíteni.

"Ha én készítenék fényképet egy diákról, és azt kellemetlenséget okozó módon manipulálnám, akkor letartóztatnának. Milyen jogon teszi ezt tehát bárki egy tanárral? " - teszi fel a kérdést Andy Brown, a Ballymena Academy drámatagozatának vezetője.

Egy brit oktatási ügynökség felmérése szerint a tanárok tizede rendszeresen szembesül a diákok körében mobiltelefonos visszaéléssel.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×