INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Másodszor úszta meg az ittas vezetést a nyomozó

Infostart / InfoRádió
A közutak biztonságáért kampányoló szervezetek között hatalmas felháborodást váltott ki Nagy-Britanniában, hogy egy ittas vezetés miatt bíróság elé állított rendőrnyomozó másodszorra is megúszta a börtönbüntetést.

Első alkalommal azzal vádolták meg Christopher Croppert, hogy a megengedett véralkohol szint másfélszeresével vezetett. Akkor az ország egyik sztárügyvédje védte.

Egy hónapra rá azonban kollégái arra lettek figyelmesek, hogy gondot okoz a rendőrnek a kapunyitó használata. Mivel kocsival érkezett dolgozni, megszondáztatták. Véralkohol szintje a megengedett érték háromszorosa volt.

A 49 éves férfi 15 hónapon át tagadta az ittas vezetést, a bíróság előtt azután mégis beismerte tettét.

Bár Christopher Croppert 900 fontra megbüntették, három évre eltiltották az autóvezetéstől, és munkájának is búcsút mondhat, a közutak biztonságáért kampányoló szervezetek csalódottak, hogy a vétségért adható 6 hónapos börtönbüntetés helyett ennyivel megúszta.

"A bíróságnak példát kellett volna statuálnia. Ez az ítélet azt az üzenetet küldi a társadalom felé, hogy a rendőrök megúszhatják az ittas vezetést" - vélekedett Carole Whittingham, az Ittas Vezetés Elleni Kampány képviselője.

A címlapról ajánljuk