eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

Leszélhámosozta az amerikai nagykövetet London főpolgármestere

London izgága polgármestere, aki már így is a felfüggesztés ellen harcol, miután egy koncentrációs tábor őréhez hasonlított egy zsidó újságírót, ismét pácban van, mert az amerikai nagykövetet "csaló kis szélhámosnak" nevezte.

Ken Livingstone polgármester vitája tavaly kezdődött a londoni amerikai nagykövetséggel, amikor a külképviselet bejelentette: nem hajlandóak fizetni az úgynevezett congestion charge-ot, vagyis a belvárosba való behajtásért szedett dugó-díjat.

A nagykövetség szerint ugyanis a dugó-díj egy adóforma, a diplomaták pedig egy egyezmény értelmében mentesülnek az adófizetés alól. Ken Livingstone szerint azonban útdíjról van szó, amelyet a diplomatáknak is ugyanúgy meg kell fizetniük, mint bárki másnak.

"Csaló kis szélhámos"

"Jó volna, ha az amerikai nagykövet ugyanúgy megfizetné a dugó-díjat mint bárki más, és nem bújna ki alóla, mint valami csaló kis szélhámos" - fogalmazott a főpolgármester egy televíziós nyilatkozatában.

Bár London első emberét kötekedő megjegyzései Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb politikusává tették, nagy szája az utóbbi időben többször is bajba sodorta.

A helyi önkormányzatok elleni panaszokat elbíráló testület, a Standards Board for England a múlt hónapban négyheti felfüggesztésre ítélte Ken Livingstone-t, amiért egy koncentrációs tábor őréhez és egy német háborús bűnöshöz hasonlított egy zsidó riportert.

Irán és az ajatollah

A felfüggesztést, amelynek most kellett volna életbe lépnie, csak a fellebbezés miatt halasztották el.

Azóta ismét sikerült magára haragítania a zsidó csoportokat, amikor két indiai születésű zsidó milliárdos ingatlanfejlesztőre azt mondta: "inkább menjenek vissza Iránba és próbáljanak szerencsét az ajatollahhal".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×