eur:
395.31
usd:
372.34
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Jön a tevetejcsoki!

Hamarosan újfajta édesség kerül a boltok polcaira: a tevetejből készült csokoládé. Bár elsőként az Egyesült Arab Emirátusok lakói kóstolhatják meg az alacsony zsrtartalmú tevetejből készülő csemegét, minden bizonnyal Magyarországon sem kell túl sokat várniuk a kísérletező kedvű édesszájúaknak. A tevetejcsoki ugyanis osztrák találmány.

A tevetejből készült csokoládét az a Hochleitner csokoládékészítő cég fejlesztette ki, amely korábban már piacra dobott juhtejcsokoládét is. A bécsi központú cég legújabb különlegességéhez a tevetej és a pénz is az Egyesült Arab Emirátusokból jön, az utóbbi magától a királyi családtól.

A tevetej por formában érkezik Ausztriába, ahol elkészítik a nyers csokoládét. Majd az egész visszakerül a sivatag közepére egy csokoládégyárba, ahol a végső simításokat végzik.

Georg Hochleitner, a cég vezetője szerint a tevetej jó alternatívája a tehéntejnek, hiszen alacsonyabb a zsírtartalma és édesebb is.

Az új csokoládé, amely ősszel kerül az arab boltok polcaira, a sivatagi hűvös szél után az Al Nassma nevet kapta. Arról, hogy milyen néven kerül majd később az uniós üzletekbe, egyelőre nem érkeztek hírek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×