eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kicsit kisebb lesz, kicsit kevesebb állattal, de megépül Noé bárkája

Egy holland férfi hamarosan valódi bibliai utazást kínál honfitársainak: megépíti ugyanis Noé bárkájának kicsinyített változatát. A fedélzeten állatok is lesznek, de csak lovak, birkák, csirkék és nyulak, és valószínűleg minden fajból csak állatkölykök, hogy spóroljon a hellyel.

Ha a bárka építése a tervek szerint halad, akkor a 47 éves Johan Huibers a szeptemberben indul neki a bibliai kalandnak, mivel özönvízre nem számít, csak a holland csatornákon.

Johan bárkája méretre egyötöde lesz Noé bárkájának, és vallásos műemlékként, illetve állatkertként működik majd. A vallásos férfi célja az, hogy segítsen felkelteni a keresztény hit iránti érdeklődést hazájában.

A bibliai projekt a tervek szerint összesen nagyjából egymillió euróba kerül, amit bankhitelekből fedez Johan Huibers. A pénzt a jegybevételekből tervezi visszafizetni a férfi, akinek legkevesebb 100 ezer látogatóra van szüksége ahhoz, hogy megtérüljön befektetése.

A holland férfi bevallotta: felesége nem lelkesedik túlságosan a bárkaépítésért. "Miért nem inkább kutat ásol Etiópiában?" - szokta kérdezni tőle.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×