INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

Csavar volt a kisgyerek tüdejében

Infostart / InfoRádió

Egy másfél éves kisfiúról, akiről azt hitték, hogy krónikus asztmája van, kiderült: egy csavar került a tüdejébe, és az okozta légzési nehézségeit.

A 19 hónapos bonni kisfiúnak hetek óta komoly légzési nehézségei voltak. A Sankt Augustin kórház orvosai számos asztma-kezelési módot kipróbáltak nála, de egyik sem bizonyult hatásosnak.

Amikor a kisfiú állapota romlott, az intenzív osztályra került, ahol egy sor vizsgálatot elvégeztek rajta, többek között mellkasi röntgent is készítettek.

A képen a szakemberek egyből megtalálták a probléma okát: egy csavart a kisfiú tüdejében. A kórház gyermek-kardiológiai osztályának vezetője, Martin Schneider szerint a csavar olyan mélyen volt a gyerek tüdejében, hogy az orvosoknak 2 órájukba telt, amíg egy mini hurokkal felszerelt szívkatéter segítségével el tudták távolítani.

A fiú szülei szerint gyerekük akkor "lélegezhette be" a csavart, amikor a múlt hónapban egy új asztalt szereltek össze. A kisfiú valószínűleg megpróbálta lenyelni a csavart, de az cigányútra ment.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018