eur:
388.63
usd:
370.85
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Drámai helyzet Moszkvában

A Kommerszant című orosz lap szerint gyakorlatilag leállt a vodkagyártás Moszkvában.

A orosz hatóságok január elejétől új, a zárjegyhez hasonló, az állami ellenőrzést megtestesítő igazolóbélyeggel engedik csak piacra a palackozott szeszesitalt.

A gyártók és forgalmazók olyan mennyiségben igényelték az új - a kiskereskedelemben kötelező - bélyeget, hogy az igények bő egyharmadát nem tudják kielégíteni a hatóságok és a nyomdák.

Egyes nagy vodkagyártók a bélyeghiány miatt nem látják értelmét a termelésnek sem, hiszen palackjaik bizonytalan ideig nem kerülhetnek a boltok polcaira.

A legnagyobb moszkvai vodkagyártó, a Kristal leállt, több más cég közölte, hogy rövidesen szünetelteti a termelést. A vezető moszkvai gyártó napi igénye 350 ezer jegy.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 13:05
×
×
×
×