eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Elpusztult a miniszterelnöki macska

Elpusztult a brit miniszterelnöki hivatal legendás macskája, Humphrey - erősítette meg a hírt Tony Blair szóvivője. A fekete-fehér macska még Margaret Thatcher miniszterelnöksége idején kóborolt be a Downing Street 10-be. "Nyugdíjba vonulása" óta a miniszterelnöki kabinet egyik munkatársánál élt, és ott is "érte a halál".

A kóbor macskát még 1989-ben, Margaret Thatcher miniszterelnöksége idején fogadták be a miniszterelnök hivatalaként és rezidenciájaként egyaránt szolgáló Downing Street 10. munkatársai.

A "miniszterelnöki kabinet fő egérfogója" becenévvel is gyakran illetett Humphrey 6 hónappal azután költözött ki "szolgálati helyéről", hogy Tony Blair hivatalba lépett. A kormányfő felesége, Cherie akkor cáfolta azokat a híreket, miszerint a macskának azért kellett elköltöznie, mert nem kedvelte őt.

Parlamenti vitát kavart

Humphrey 1997-es távozása még a brit parlamentben is vitát kavart. Egy konzervatív képviselő hivatalos kérdés formájában bizonyítékot követelt arra, hogy a macska életben van.

A miniszterelnöki kabinet a költözést azzal indokolta, hogy vesebántalmakban szenvedett a macska. A sajtót később egy dél-londoni lakásba invitálták, ahol Humphreyt, miként a túszokat szokták, az aznapi lapokkal fotózták le.

Humphreyt egyébként egyszer, John Major miniszterelnöksége idején már "eltemették". A westminsteri orvosi főiskola személyzete azonban az újságban közzétett gyászjelentés alapján ráismert a hozzájuk kóborolt macskára, akiről így kiderült: csupán elcsavargott a Downing Street 10-ből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×