eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

A volt kormányfő összeesküvés-elmélete

Hatalmas siker Ukrajnában a Julia Timosenkóról szóló könyv, melyben pártja egyik vezető politikusa miniszterelnöki bukásáról ír, megspékelve némi regényességgel és összeesküvés-elmélettel. Bár a politikus tanácsadói nem ismerik el, de a regény sikere újabb lépés lehet Julia Timosenko számára a hatalom visszaszerzése felé vezető úton.

Könyvet írtak Julia Timosenko volt ukrán miniszterelnökről, akit tavaly menesztett egykori szövetségese, Viktor Juscsenko államfő. Akkor az volt ellene az egyik vád, hogy többet foglalkozik személyes imidzsének építésével, mint az állam ügyeivel.

A regény, melynek címe To Kill Julia (Julia meggyilkolása), nem áll túl távol a megtörtént eseményektől, hiszen a szerző csupán a neveket változtatta meg. A történet egy olyan gyilkossági kísérletről szól, melynek célpontja egy "narancs hercegnő" becenévvel illetett, a forradalom idején népszerűv vált asszony.

Bár a valóságban nem történt gyilkossági kísérlet, Timosenko és tanácsadói hisznek abban, hogy a Viktor Juscsenkót körülvevő korrupt tanácsadók tervezték meg a volt miniszterelnök "politikai kivégzését".

A könyv februárban jelent meg Ukrajnában 1,7 millió példányban és gyakorlatilag pillanatok alatt elfogyott. A politikusasszony ellenfelei negatív pr-fogásnak nevezték a regényt, amely ugyanakkor nem rontott Timosenko megítélésén. Az egykori kormányfő jelenleg a második legnépszerűbb ukrán politikus, a narancsos forradalomban megbukott Viktor Janukovics mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×