eur:
393.18
usd:
367.57
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Mesterséges megtermékenyítés a börtönből

Az Izraeli Igazságügyi Minisztérium engedélyezte Jichak Rabin életfogytiglani börtönbüntetését töltő gyilkosának, hogy mesterségesen úton megtermékenyítse feleségét.

A minisztérium azután engedélyezte a mesterséges megtermékenyítést, hogy Jigal Amir fellebbezett a Legfelsőbb Bírósághoz, amiért a minisztérium nem engedélyezte a házastársi látogatásokat.

Amir ügyvédjének beszámolója szerint a büntetését elszigetelten töltő elítélt elégedett volt az ítélettel, de "nem tört ki örömkiáltásban".

A szélsőségesen nacionalista férfi 1995-ben lőtte le Jichak Rabin izraeli miniszterelnököt egy békegyűlésen, mert ellenezte a palesztinokkal kötött megállapodást.

Izraelben országos szenzációt keltett, amikor a férfi - megbízott közvetítésével - feleségül vette Larissa Trimboblert, egy, a Szovjetunióból bevándorolt, négygyermekes elvált nőt.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×