eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Napi egy doboz üdítő = plusz 6,5 kiló évente

Azok a tizenévesek, akik naponta megisznak egy doboz normál üdítőt, egy év alatt 6,5 kilogrammal lesznek nehezebbek, mint diétás, vagyis "light" italokat fogyasztó társaik - állapították meg amerikai tudósok.

A Bostoni Gyermekkórház kutatói fél éven keresztül több mint 100 tizenéves gyereket figyeltek meg, akiknek fele csak vizet, vagy édesítőszeres üdítőt ivott.

A kutatás eredménye azt mutatta: napi egy doboz, vagyis 3,3 dl cukros üdítő havonta több mint fél kiló hízásért felelős.

A leginkább túlsúlyos tinédzserek között az alacsony kalóriatartalmú italok fogyasztása a kísérlet során csökkentette a testtömeg indexet.

A cukros italok hatását vizsgáló kutatás eredményei tovább növelik a gyermekek tömeges elhízásával kapcsolatos aggodalmakat.

Az elhízottsággal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló nemzetközi munkacsoport, az International Obesity Task Force (IOTF) egy friss jelentése szerint 2010-re az Európai Unió területén élő gyerekek mintegy 40 százaléka lesz túlsúlyos, ha a jelenlegi trendek folytatódnak. Ma az eruópai fiatalok negyede számít elhízottnak, vagy túlsúlyosnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×