eur:
400.13
usd:
368.48
bux:
0
2024. október 21. hétfő Orsolya
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fekete-Győr András bűnös, ezért utolsó beszédére készül

Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője hétfőn az utolsó parlamenti beszédét mondja el.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk Fekete-Győr Andrást jogerősen elítélték, mert füstgránátot dobott a rendőrök mögé egy tüntetésen, ezért indult ellenük eljárás. Helyére Cseh Katalin léphet.

A napirend előtti felszólalások hétfőn 11 órakor kezdődnek.

Fekete-Győr András azért veszíti el a mandátumát, mert a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön jogerős ítéletében elmarasztalta a hat éve húzódó füstgyertyás büntetőügyben.

A momentumos poltikus Facebook-oldalán poltikai elítéltnek tartja magát.

Címlapról ajánljuk
Csak megrendezték - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

"Csak megrendezték" - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

A szlovákiai SCIO ügynökség felmérése szerint minden hetedik szlovák állampolgár úgy véli, hogy a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet valójában meg sem történt. A kormányfő közben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint jelentést kért a szlovák titkosszolgálattól az ellene májusban elkövetett merényletről.

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Felemás hangulatban indulhat a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján vegyesen nyithatnak az irányadó indexek. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedik ma, a befektetők a kínai jegybank lépéseire figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció adat érkezik délelőtt, és fontosabb vállalati negyedéves gyorsjelentés sem lesz. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 08:02
2024. október 21. 07:50
×
×
×
×