eur:
392.88
usd:
354.36
bux:
72386.45
2024. szeptember 4. szerda Rozália
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Nyílt levélben kérdezi Magyar Péter a köznevelésért felelős államtitkárt

Újabb akcióba kezd a Tisza Párt.

A Tisza párt elnöke levelet küldött a közoktatásért felelős államtitkárnak, azt kérdezve tőle, hogy mit tesz vagy tett a kormányzat az elviselhetetlen, embertelen iskolai körülmények javításáért.

Magyar Péter a Maruzsa Zoltánnak megfogalmazott levelében - amelyet szerdán az MTI-nek is megküldtek - azt kérdezte, hogy eljutottak-e az államtitkárhoz az iskolákból a tanárok és a gyerekek segélykiáltásai, hogy egyes intézményekben a hőmérséklet elérte a 39 fokot; gyakorlatilag nincs olyan tanterem, amelyben 30 fok alatt lenne a hőmérséklet.

A levél szerint sok diák és tanár rosszul lett az átmelegedett tantermekben, és van olyan iskola, ahol hónapok óta nincs vezetékes víz.

Magyar Péter úgy folytatta, hogy az orvosok szerint az egészséges szervezetnek sem tesz jót, ha 35-39 fokban kell huzamosabb ideig tartózkodni. Akinek valamilyen kezelt szívbetegsége van, ilyen körülmények között túlzott megterhelést kap, a gyógyszerek ellenére is belecsúszhat egy szívelégtelenségbe, szívritmuszavarba, vérnyomásproblémába. A kisgyermekek pedig túlhevülhetnek - tette hozzá.

"Ha eljutottak ezek a hírek, akkor mit tesz/tett a kormányzat az elviselhetetlen, embertelen körülmények javításáért?" - kérdezte a levélben a Tisza Párt elnöke.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×