eur:
394.1
usd:
357.06
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Iványi Gábor metodista lelkész beszél az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációján, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten 2014. december 16-án.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Iványi Gábor iskoláinak bezárása ellen tüntettek

A menet egy tiltakozó petíciót kívánt átadni Sára Botond főispánnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a múlt héten a Budapest Főváros Kormányhivatala bezáratta az Iványi Gáborhoz tartozó Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) budapesti iskoláit.

Most tüntetők egy csoportja vonult a hivatal épületéhez, ahol egy petíciót akartak átadni Sára Botond főispánnak, arra kérve ezzel, hogy bírálják felül a határozatukat.

A tüntetésen jelen volt Iványi Gábor is, aki, a Telex szerint, arról beszélt, hogy a kormányhivatal azzal indokolta a bezárást, hogy a MET anyagi problémái, pénztelensége veszélyezteti a gyerekeket. Iványi szerint ez valóban így van, de azért nincs elég pénzük, mert a kormány évek óta nem támogatja egyházként a MET-et – idézi a 24.hu.

A tudósítás szerint Iványi azt is bejelentette, fontolóra veszi, hogy feljelentést tegyen Sára Botond főispán és Pintér Sándor belügyminiszter ellen, még akkor is, ha ez nem vezet semmilyen eredményre.

Sára Botond végül nem találkozott a tüntetőkkel, a petíciót egy biztonsági őr vette át, aki, a megígértek szerint, továbbítani fogja az ívet a főispánnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×