eur:
392.57
usd:
354.47
bux:
72746.04
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) elnöke az V. kerületi József nádor téri női átmeneti szállóban 2016. október 3-án. Sikertelenül próbálták kilakoltatni az Oltalom Karitatív Egyesület által működtetett szállót a főváros munkatársai.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Megindokolta a kormányhivatal a szegedi Iványi-iskola bezárását

Túl sokkal tartozik már, márpedig a működéshez rendezett háttérrel kell rendelkeznie az alapítványi iskoláknak is. Közzétették az intézmények listáját is, ahová a gyerekek most mehetnek, ha tudnak. Tanévkezdés három nap múlva, hétfőn.

Meghaladta a köznevelési intézmény közmű- és adótartozása a törvényben meghatározott mértéket, ezért a kormányhivatalnak törölnie kellett a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolát a nyilvántartásból - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

Közleményük szerint a gyerekek érdeke, hogy olyan rendezett hátterű intézményben tanuljanak, amely biztonságosan, zavartalan oktatást-nevelést biztosít számukra, ezért a jogszabályok pontosan rögzítik a köznevelési intézmények gazdálkodásának szabályait, felhalmozott tartozásainak lehetséges mértékét.

Miután működése során csaknem 140 millió, ebből több mint 50 millió forint hat hónapon túli lejárt közműtartozást és adóhátralékot halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, emiatt a szegedi intézményben veszélybe került a gyermekek nevelése. A kormányhivatal döntése értelmében a diákok új, rendezett hátterű intézményekben kezdhetik meg a tanévet.

A fenntartó MET nem tudja biztosítani a szegedi iskola folyamatos és biztonságos működésének feltételeit, ami közvetlenül veszélyezteti a gyermekek megfelelő testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődésének és az oktatáshoz való jogának érvényesülését. Ezért a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a gyermekeket megillető jogok biztosítása érdekében új oktatási intézmények kijelöléséről, és a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolának az egyházi és a magán fenntartású köznevelési intézmények

nyilvántartásából való törléséről döntött.

A MET folytatólagosan nem fizette saját munkavállalóinak járulékait. A szegedi intézmény emellett 9 millió forintot meghaladó - ebből több mint 7 millió forint hat hónapon túli - lejárt közműtartozást is felhalmozott. A tartozások miatt hosszú távon nem biztosított az intézmény villamosenergiával és gázzal való ellátása, így az oktatás biztonságos, rendezett körülmények között történő megszervezése ellehetetlenült.

A kormányhivatal döntésének értelmében az érintett 133 gyermek szeptember 1-jétől a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal honlapján közzétett köznevelési intézményekben kezdhetik meg a tanévet.

Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: Németországban a bevándorlást ellenző pártok előretörése várható a tartományi választásokon

Bauer Bence: Németországban a bevándorlást ellenző pártok előretörése várható a tartományi választásokon

Vasárnap két fontos kelet-német tartományban, Szászországban és Türingiában lesznek tartományi parlamenti választások, majd néhány héttel később, szeptember 22-én Brandenburgban járulnak urnákhoz a választópolgárok. Az InfoRádióban a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója latolgatta az esélyeket.

Pletser Tamás a Barátság vezeték leállításáról: új alapvető kőolajellátási útvonala lehet hazánknak

Ukrajna 2025. január 1-jén leállítja a Barátság olajvezetéket – jelentette be az ukrán elnök egyik tanácsadója. A leállás következményeiről az InfoRádió Pletser Tamást, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×