eur:
393.38
usd:
353.51
bux:
0
2024. augusztus 23. péntek Bence
Road closed with arrow sings in the city
Nyitókép: majorosl/Getty Images

Egy lezárással napokra kettévágják Budapest egyik autós ütőerét

Péntektől vasárnapig lezárják az Andrássy út egy szakaszát a Terézvárosi Fesztivál miatt.

A Terézvárosi Fesztivál rendezvényei miatt pénteken 0 órától vasárnap éjfélig lezárják az Andrássy utat az Izabella utca és a Kodály körönd között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint ebben az időszakban a 105-ös, a 210-es, a 210B és a 979-es autóbusz mindkét irányban módosított útvonalon, az Izabella utcán és a Podmaniczky utcán közlekedik, a Hősök tere, a Bajza utca és a Kodály körönd megállók helyett a 76-os trolibusz Ferdinánd híd (Izabella utca) megállójában, a Dózsa György útnál létesített Honvédkórház ideiglenes megállóhelyen, valamint a 72-es trolibusz Szinyei Merse utca megállóhelyén áll meg.

A 979A éjszakai járat pénteken és szombaton éjszaka a Hősök tere helyett csak az Oktogonig jár - ismertették.

A BKK az utazás megtervezéséhez az új BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja, amelynek segítségével akár a menetjegy, illetve bérlet is megvásárolható.

Címlapról ajánljuk
Pásztor Szabolcs: nem az a gond a fogyasztással, hogy a háztartásoknak nincs pénze

Pásztor Szabolcs: nem az a gond a fogyasztással, hogy a háztartásoknak nincs pénze

Idén eddig nem pörgött fel a fogyasztás Magyarországon, az emberek inkább félreteszik a pénzüket - mondta az InfoRádió Geotrendek című műsorában Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója. Szerinte az év hátralévő részében többet költhet majd a lakosság, de a növekedés visszafogott marad.

Újabb fordulat a Tate-testvérek ügyében

Ismét házi őrizetbe helyezte a bukaresti törvényszék csütörtökön a nemi erőszak és emberkereskedelem gyanújával korábban már bíróság elé állított Andrew Tate influenszert, mivel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség újabb ügyben indított ellene bűnvádi eljárást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját  – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. A The Wall Street Journal értesülései szerint a kurszki ukrán offenzívát megelőzően a Kurszki terület biztonságáért felelős katonai megbízott, Alekszandr Lapin vezérezredes a tavasz folyamán feloszlatta a határvidék védelmével megbízott tanácsot, mondván, a hadseregnek egyedül is van elég ereje és forrása a terület védelméhez. A döntésről az augusztus 6-án indult és mindeddig sikeresnek tűnő ukrán betörés nyomán bebizonyosodott, hogy súlyos hiba volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×