eur:
393.5
usd:
356.55
bux:
71633.47
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Nyitókép: MÁV

Fordult a trend a vonatozóknál

Az utazók több mint fele már online vásárolja meg a nemzetközi vonatjegyét.

A nemzetközi vonatok jegyvásárlásainál egyre inkább előtérbe kerülnek az online értékesítési csatornák – közölte a MÁV. Az utasok több mint fele online veszi meg a nemzetközi vonatjegyét a MÁV-Startnál, a hagyományos pénztári vásárlások aránya enyhén csökkent, mintegy 41 százalékra.

A tájékoztatás szerint az év első hét hónapjában több mint 780 ezer nemzetközi utazó vette igénybe a MÁV-Start szolgáltatásait, az utasok 59,1 százaléka választotta az online csatornákat, szemben a 2023-as 57,8 százalékkal.

A MÁV hangsúlyozta, a nemzetközi forgalomban továbbra is Bécs a legkedveltebb úti cél, ahol 2024 első hét hónapjában több mint 220 ezer utas fordult meg vonattal. Ezt követi Pozsony és München, amelyek szintén népszerűek a Magyarországról indulók körében. Bécsbe óránként, Pozsonyba és Münchenbe pedig kétóránként közlekednek közvetlen járatok Budapestről. Bécsbe tavaly 420 ezren utaztak, ebből 285 ezren már online vásárolták meg a jegyüket - emelték ki a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Egy kicsit megint lelassult az ukrán hadsereg kurszki támadásának dinamikája, de keleti irányba, Giri felé, illetve északra, Lgov felé, továbbra is nyomulnak az ukrán csapatok. Közben a szomszédos Belgorod megyében vészhelyzetet hirdetett a terület kormányzója az Ukrajna területéről érkező támadások miatt. Nincs jele annak, hogy Oroszország megtámadása egyelőre célravezető lett volna: a Donbaszban folytatódik Toreck bekerítése, Pokrovszkhoz pedig egyre közelebb kerülnek az orosz rohamcsapatok. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×