eur:
391.59
usd:
359.53
bux:
0
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Pexels

Megdőlhet az abszolút hőségrekord - időjárás-jelentés

Tetőzik a kánikula és talán ez lehet minden idők legforróbb napja is Magyarországon. A hőséget az ország nagy részén heves zivatarok enyhíthetik.

Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk északnyugati részén a Brit-szigetek és Skandinávia térségében ciklonok örvénylenek, így arrafelé felhős és kifejezetten hűvös az idő, ám csupán helyenként jelentettek csapadékot. Hajnalra többfelé 10 fok köré süllyed a hőmérséklet, mely a délutáni órákra sem lépi át a 25 fokot.

Európa középső tájai fölött köztes magasnyomás épült ki, melynek délkeleti peremén továbbra is forró, afrikai eredetű légtömeg található, így Délkelet-Európában tovább tombol a rekkenő hőség 35 és 40 fok közötti csúcsértékekkel, trópusi éjszakákkal, és csapadék is inkább csak záporok, zivatarok formájában fordul elő. Különösen a Skandináv ciklon hidegfrontjához kapcsolódóan a Baltikum és a Kárpát-medence között alakultak ki nagyobb számban zivatarok.

A Kárpát-medencét továbbra is forró levegő tölti ki, hétfőn az anticiklon hatására kevesebb, majd kedden a brit ciklon előoldalán, hidegfrontjának előterében már szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Tetőzik a hőség.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Aaz erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, szórványosan viszont záporok, zivatarok kialakulhatnak. Nagyobb eséllyel a Dunántúl délkeleti felén, illetve a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki cellák, legkevésbé pedig északnyugaton. Zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás és viharos széllökések társulhatnak, de emellett jégeső is előfordulhat.

Kedd estére ismét leépülnek a gomolyfelhők, egyre nagyobb területen kiderül az ég, északkeleten, keleten viszont több maradhat a felhő és még este is előfordulhat zápor, zivatar.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 35 és 42 fok között várható, a tartósabban zivataros tájakon lehet a kevésbé forró az idő. Tetőzik a kánikula.

Címlapról ajánljuk
Fekete Rajmund: a merénylet felerősíti Donald Trump politikai erejét

Fekete Rajmund: a merénylet felerősíti Donald Trump politikai erejét

A hétvégi támadás után hétfőn megerősített biztonsági intézkedések mellett kezdődött a csütörtökig tartó republikánus konvenció, ahol hivatalosan is elnökjelöltté választották Donald Trump korábbi amerikai elnököt. A merénylet utóhatásairól az InfoRádióban Fekete Rajmund Amerika-szakértő, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója beszélt.

Jelentős közlekedési változás jön mától Magyarországon

Keddtől már csak kötelező biztosítással használhatók az e-rollerek. A biztosításról szóló igazolást minden rollerezőnek magánál kell tartania, bérlésnél pedig a használóknak kell meggyőződniük arról, hogy kötöttek-e kgfb-t az adott járműre.
VIDEÓ
Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Az ukrán haditengerészet bejelentette, az utolsó orosz járőrhajó is elhagyta a megszállt Krím félszigeten található bázist, és „nagy valószínűséggel” más kikötőbe helyezik át. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korrektnek nevezte Orbán Viktor hó eleji látogatását, hangsúlyozva, hogy a két országnak erős, baráti viszonyt kell kialakítania. Donald Trump J. D. Vance-t választotta alelnökjelöltjéül, aki korábban Ukrajna katonai támogatása mellett érvelt, illetve szerinte Kijevnek területi engedményeket kellene tennie Oroszország felé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×