eur:
392.7
usd:
362.58
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Facebook/4iG

Negyedmillió háztartáshoz növeli az ügyfélbázisát a 4iG

A távközlési szolgáltató megvásárolja a PR-Telecom százszázalékos tulajdonrészét.

A 4iG Csoport megvásárolja a magyarországi regionális vezetékes távközlési szolgáltató, a PR-Telecom Távközlési Zrt. (PR-Telecom) százszázalékos tulajdonrészét. A regionális 3P, azaz televízió-, internet- és vezetékes telefonszolgáltató távközlési vállalat akvizíciójával a 4iG Csoport tovább növelheti előfizetőinek számát, illetve magyarországi vezetékes hálózati lefedettségét - írja közleményében a távközlési szolgáltató.

A PR-Telecom Zrt. 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg pedig 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett. A társaság jelenleg 250 ezer háztartást és 55 ezer előfizetőt szolgál ki magas minőségben saját tulajdonú optikai-, illetve optikai-koax vegyes vezetékes infrastruktúrájával. A PR-Telecom hálózata mintegy 3400 kilométeres, amelyből a gerinchálózat 1000, az optikai FTTH hálózat pedig 670 kilométert tesz ki.

„A PR-Telecom megvásárlása jó lehetőséget biztosít cégcsoportunk számára a magyarországi optikai gerinc és lefedőhálózatunk bővítésére. A tranzakció révén tovább erősíthetjük vezető szerepünket a vezetékes szolgáltatási szegmensben, egyes területeken pedig az akvizíció kiválthatja az idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat.” – mondta el Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója. „A szinergiák és a keresztértékesítési lehetőségek kiaknázásával, valamint a meglévő hálózat fejlesztésével a jövőben magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatásokat nyújthatunk a PR-Telecom ügyfeleinek. Ebben a munkában a jövőbeli működés során is számítunk a társaság menedzsmentjére, valamint a PR-Telecom munkatársaira.” – fűzte hozzá Fekete Péter.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az adás-vételi ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában. A vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad.

„Ez a cégvásárlás egyaránt hasznos az ügyfelek szempontjából és üzletileg is. Annak érdekében, hogy tovább fejleszthessük a hálózatunkat, és magasabb minőségben szolgálhassuk ki ügyfeleinket, elengedhetetlen egy olyan tőkével, erőforrással és szakértelemmel rendelkező nagyvállalat szerepvállalása, mint a 4iG Csoport.” – mondta el Szunyoghné Fojt Marina. „Büszke vagyok a cég 25 éves történetére, a fejlődésre és az elért eredményekre, amelyeket kollégáinkkal közösen értünk el. Most azonban elérkezett az idő, hogy magasabb szintre lépjünk, amelyben új tulajdonosként a 4iG Csoport garanciát jelent munkatársaink és ügyfeleink számára egyaránt.”

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024. negyedik negyedévében zárulhat. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a szolgáltatásokat a továbbiakban is változatlan formában és a már megszokott minőségben vehetik igénybe

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Politikai és piaci turbulenciák – kiszámíthatatlan hét vár ránk

Politikai és piaci turbulenciák – kiszámíthatatlan hét vár ránk

A héten számos igazlmas, nemzetközi adat érkezik. Kínában a gazdaság lassulása miatt erősödnek a deflációs félelmek, így a szerdai kínai inflációs adatot sok befektető fogja figyelni. Csütörtökön és pénteken amerikai infláció és termelői infláció jön, amit minden befektető árgus szemekkel fog figyelni. Az amerikai gazdaság már lassul, így akár egy jobb inflációs adat zöld utat adhat a szeptemberi kamatcsökkentésnek. Pénteken a Michigan-index jön, amelynek az inflációs várakozásokról szóló komponensét a Fed is figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×