eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

Társadalmi egyeztetést kezdeményez a BKK a 42-es villamosról

A Budapesti Közlekedési Központ a 42-es villamos vonalbővítési lehetőségeit vizsgálja meg. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át Gloriett-telepre is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt célja a kötöttpályás közlekedési hálózat fejlesztése. Budapest legrövidebb villamosa a 42-es, ugyanakkor jelentős potenciál rejtőzik a fejlesztésében: akár olyan fontos, környékbeli intézmények gyors és kényelmes megközelítésére nyílhat lehetőség, mint a Bozsik Aréna, a Kispesti temető, a Kondor Béla és a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola, a Bókay-kert, valamint a leendő végállomás közelében található szupermarketek - írja közleményében a közlekedési vállalat.

A BKK vizsgálja a villamosfejlesztésben rejlő lehetőségeket, elemzi az ezzel járó kockázatokat.

A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át egészen a Gloriett-telepre, a főváros egyik legkiterjedtebb lakótelep-együttesére is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal, közvetlen összeköttetést biztosítva egyúttal a lakótelep és az M3-as metró között is. Ehhez a BKK tervei szerint 3 kilométerrel hosszabbítanák meg a 42-es villamos vonalát. A villamosvonal meghosszabbításával párhuzamosan faltól-falig megújulhatnak a kapcsolódó közterületek, biztonságosabbá és komfortosabbá válhat a kerékpáros és a gyalogos közlekedés.

A projekt részleteiről a BKK weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

A BKK arra kéri utasait, fejtsék ki véleményüket, mondják el javaslataikat a kérdőív kitöltésével. Az észrevételeket 2024. július 31-ig várják a villamos meghosszabbításáról, akár a ma használatos, akár a meghosszabbítani tervezett vonalszakaszon élőktől, közlekedőktől.

Címlapról ajánljuk
Svájc simán verte Olaszországot

Svájc simán verte Olaszországot

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×