eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: magyarepitok.hu

Nagy változások jönnek a Balaton ikonikus strandján

A Balaton legelegánsabb strandjának területén új kabinépület készül.

Füredi fürdőtelepe több mint kétszáz éves, hiszen már 1820-as években állt ott egy kisebb méretű fürdőház, amelyet a bencés rend annak ellenére állított fel, hogy a korabeli vélekedés szerint a Balaton vízétől ráncos lesz az ember bőre. 1889 júniusában a nagyközönség használatba vehette a Czigler Győző által tervezett modern fürdőházat, amely a Balaton-part legnagyobbja volt – írja a magyarepitok.hu.

A második világháború alatt lőszerraktárnak használták a fürdőházat, amely egy bombatalálat miatt teljesen megsemmisült. Szellemi örökségét ugyanakkor a Balaton-part legelegánsabbnak tartott fürdőhelye, az Esterházy strand viszi tovább. E strand keleti felén épül most kabinépület: a korábbi öltöző épület helyére egy kétszintes új öltözőépület épül.

„Az épület fő feladata a strandon pihenők magas szintű kiszolgálása az öltözés és tisztálkodás terén; helyet ad továbbá tárolóknak, raktáraknak és az itt dolgozók részére tisztálkodási lehetőséget biztosít” – írja a szaklap. Jelenleg a betonozási munkálatok zajlanak, amit nehezít a magas talajvízszint.

A tervek szerint 2025 március elején adhatják át a közönségnek a balatoni térség egyik legrégebbi fürdőhelyének legújabb épületét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×