eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Tehervonat érkezik a röszkei vasútállomás közelében lévő rakodóterületre 2022. augusztus 1-jén. Harmincéves szünet után újraindult a teherforgalom a Szeged-Röszke vasútvonalon, az első szerelvény ezen a napon este haladt át Szerbia, és onnan a pireuszi kikötő, majd Kína felé a felújított szakaszon.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Súlyos döntést kellett meghoznia a MÁV-nak a pálya állapota miatt

Június harmincadikáig nem járnak a tehervonatok a Szentgál és Városlőd-Kislőd között.

Az idő vasfoga megtette a magáét, és az amúgy is kissé elnyűtt pálya állapotán csak tovább rontottak az elmúlt hetek esőzései: a Székesfehérvár–Szombathely, azaz a 20-as számú vasútvonalon, a 688+70 és 689+50 szelvényben, mintegy száz méter hosszan annyira kritikussá vált a helyzet, hogy fel kellett függeszteni a tehervonatok közlekedését, és a személyvonatok is csak lassúmenetben, legfeljebb tíz kilométer/órás sebességgel haladhatnak – írja az iho.hu.

A Szentgál és Városlőd-Kislőd állomás között a korlátozás átmeneti jellegű, június harmincadikáig tart.

A jelzett szakaszon az utolsó tehervonat június 12-én, kora délután haladt el: a kolozsvári központú román magánvasút, PSP Cargo járt arra 510 méteres, üres tehervonatával. A tehervonatok tehát kerülni kényszerülnek, főleg az 1-es vonal felé, ám az sincs nincs kizárva, hogy az észak-balatoni vasútvonal környékén nem mindennapi fotótémákba botlanak a következő napokban a vasútfotósok.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Félelmetes a "jóslat" a légi közlekedésről

A légi utasforgalom megkétszereződésére számít 2043-ig a világ légitársaságait tömörítő a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×