eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Oil Pollution on Soil of a RiverBed
Nyitókép: Robert Pavsic/Getty Images

Több száz liter fáradtolajat engedtek egy dél-dunántúli patakba

Az elkövetők emésztőgödörnek néztek egy telek végi lefolyót, ami a Kapos folyót is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot.

Az egyik kaposvári lakóház udvarán két férfi telekrendezésre hivatkozva csaknem 360 liter fáradt olajat öntött a Kapos folyót tápláló patakba – írja a sonline.hu.

A két munkás állítólag emésztőgödörnek gondolta a telek végi lefolyót,

ami a Kapost is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot. A rendőrök egy helyi lakos bejelentését követően elfogták az 50 és 52 éves nagydobszai férfit, és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A portál tájékoztatása szerint a bejelentő a kertje végénél folyó patakban erős elszíneződést és szúró olajszagot észlelt, ekkor értesítette a rendőrséget.

A két férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, és az eljárás során szakértők bevonásával vizsgálják majd a környezetkárosítás mértékét. Az olaj terjedését a bejelentő házi torlaszának segítségével sikerült megállítaniuk a tűzoltóknak, mielőtt a Kapos folyóba érhetett volna. Azóta már eltávolították a szennyezett vizet is.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×