eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Oil Pollution on Soil of a RiverBed
Nyitókép: Robert Pavsic/Getty Images

Több száz liter fáradtolajat engedtek egy dél-dunántúli patakba

Az elkövetők emésztőgödörnek néztek egy telek végi lefolyót, ami a Kapos folyót is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot.

Az egyik kaposvári lakóház udvarán két férfi telekrendezésre hivatkozva csaknem 360 liter fáradt olajat öntött a Kapos folyót tápláló patakba – írja a sonline.hu.

A két munkás állítólag emésztőgödörnek gondolta a telek végi lefolyót,

ami a Kapost is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot. A rendőrök egy helyi lakos bejelentését követően elfogták az 50 és 52 éves nagydobszai férfit, és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A portál tájékoztatása szerint a bejelentő a kertje végénél folyó patakban erős elszíneződést és szúró olajszagot észlelt, ekkor értesítette a rendőrséget.

A két férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, és az eljárás során szakértők bevonásával vizsgálják majd a környezetkárosítás mértékét. Az olaj terjedését a bejelentő házi torlaszának segítségével sikerült megállítaniuk a tűzoltóknak, mielőtt a Kapos folyóba érhetett volna. Azóta már eltávolították a szennyezett vizet is.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×