eur:
395.14
usd:
368.55
bux:
70407.58
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pixabay

Mozdonyvezetőt gázolt a vonat, valószínűleg nem hallotta, hogy jön

A 25 éves férfi valószínűleg zenét hallgatott, azért nem hallotta a tolató vonatot. Az egyik lába súlyosan roncsolódott, de stabil állapotban szállították kórházba.

A békéscsabai vasútállomáson kedd délelőtt elgázolt egy mozdonyvezetőt a vonat. Váczi Viktor, a MÁV sajtóügyeletese közölte, az állomási tolatómozdony ütötte el a szolgálati átjáróban a mozdonyvezetőt, aki éppen átkelt a síneken – számolt be róla az RTL Híradó.

A csatorna úgy tudja, a vasutas éppen egy vonat felé tartott, amikor elütötték.

Kamerán kívül több szemtanú is arról számolt be, hogy a férfi valószínűleg zenét hallgatott, ezért nem vehette észre időben a közeledő vonatot, pedig több munkatársa is kiabált neki.

A MÁV ezeket az információkat nem erősítette meg.

Az elütött mozdonyvezető az utolsó pillanatban vette észre a közeledő szerelvényt. Próbált kitérni előle, de nem teljesen sikerült, az egyik lába alászorult. A bajba jutott férfit a kiérkező tűzoltók a mentőkkel közösen segítették ki a vonat alól. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, amire végül nem volt szükség. A férfi egyik lába súlyosan megsérült.

A Híradónak azt mondta az eset kapcsán Hangai József, az OMSZ regionális kommunikációs munkatársa, hogy a helyszíni beavatkozás során a mentők ellátták a súlyosan roncsolódott végtagot, elvégezték a helyszíni beavatkozásokat (rögzítés, fájdalomcsillapítás, infúzióbekötés), és stabil állapotban, földi úton szállították kórházba.

A rendőrség még vizsgálja, pontosan hogyan is történt a baleset.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×