eur:
385.31
usd:
354.85
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Vitézy Dávid
Nyitókép: Vitézy Dávid

Vitézy Dávid: a "turistabelváros" helyett a körúton túli Budapestet kellene fejleszteni

A "turistabelváros" fejlesztése helyett a körúton túli Budapest fejlesztésére van szükség Vitézy Dávid szerint. Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt megválasztása esetén leállítaná az I. kerületi Clark Ádám tér újbóli átépítését.

"Ha megválasztanak főpolgármesternek, akkor vége van annak, hogy minden beruházás a turistabelvárosba jut" - fogalmazott a Lánchíd budai hídfőjénél csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid, aki szerint nincs az rendben, hogy mind a kormány, mind a fővárosi vezetés a "turistabelvárosban" költi el az összes pénzt.

"Szakítsunk ezzel a gyakorlattal, hiszen a budapestiek háromnegyede a körúton kívül él" - hangoztatta Vitézy Dávid. Azt mondta: ha főpolgármester lesz, le fogják állítani a Clark Ádám tér harmadszori átépítését, és az összes forrást külső városrészek nagy közlekedési csomópontjaiba irányítanák. Például azért, hogy legyen végre zebra az Őrs vezér terén, legyen akadálymentes az ottani aluljáró vagy legyen mozgólépcső a Göncz Árpád városközpontnál - sorolta. Úgy folytatta: ne úgy nézzen ki a népligeti aluljáró, mint ha ötven éve megfeledkeztek volna róla, és "ne teljes kupleráj uralkodjon a Határ útnál vagy Kőbánya-Kispesten".

Vitézy Dávid felidézte, Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése szerint a következő ciklus egyik fő beruházása a Clark Ádám tér átépítése lesz "körforgalomból körforgalommá". Emlékeztetett: ezt a teret az elmúlt tíz évben kétszer újították fel, egyszer, amikor a Lánchíd budai hídfőjénél átépítették a villamosalagutat, majd azt követően, hogy felvonulási területként használták a Lánchíd rekonstrukciójakor.

Vitézy Dávid szerint Budapest külső kerületeit, azon belül a nagy közlekedési csomópontokat a kormány és a főváros elfelejtette és magára hagyta.

A programjáról szólva elmondta, abban szerepel az útfelújítások megtízszerezése, továbbá az év kulturális kerülete kezdeményezés létrehozása. Ennek során külső kerületek pályázhatnának, és az adott évben minden figyelem arra a városrészre irányulna.

Vitézy Dávid közölte, szeretnék kialakítani a expressz buszjáratok rendszerét a külső kerületek között.

Kérdésre válaszolva elmondta: akármennyit is támadja Karácsony Gergely a BKK-rendészet létrehozásának terve miatt, ő "ettől nem fog tágítani", az programjának kulcseleme. Azért kell létrehozni, hogy minden utas biztonságos és tiszta körülmények között utazhasson - hangsúlyozta Vitézy Dávid.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×