eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója előadást tart az intézet Covid-tanulságok? című konferenciáján a Kertész Imre Intézetben 2024. április 24-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Schmidt Mária a globalizmus és a Covid összefüggéseiről beszélt

A világjárvány megmutatta, hogy a globalizáció a kiszolgáltatottság veszélyét rejti, nemzetállami reagálásra volt szükség - mondta a XXI. Század Intézet főigazgatója a Covid-tanulságok? című konferencián Budapesten.

Schmidt Mária felidézte, a járvány mindenkit felkészületlenül ért, és két éven keresztül meghatározta az életünket. "A tudomány bekötött szemmel botorkált", de nyilvánvalóvá vált, hogy kiszolgáltatottságot jelent, ha egy ország nem tud előállítani egészségügyi termékeket - tette hozzá a főigazgató az intézet által szervezett, a világjárvány által okozott egészségügyi, társadalmi, gazdasági és politikai krízis tapasztalatait elemző rendezvényen.

Stumpf István, a kormányfő stratégiai tanácsadó testületének tagja szintén arról beszélt, hogy felértékelődött a biztonság, a stabilitás és az önellátó képesség.

A globális világrend képtelen volt kezelni a válságot,

csak a kompetens kormányok által vezetett erős nemzetállamok voltak erre képesek, ahol a polgárok bíztak a közintézményekben - jelentette ki.

Úgy vélte, járvány által okozott krízis még nem zárult le, "ha nem figyelünk oda, a maradék szuverenitásunkat is elveszik". Az ENSZ-ben járványügyi paktumot készítenek elő, amely arra irányul, hogy járványok esetén kivegye az irányítást az országok kezéből és központosítsa azt - figyelmeztetett az alkotmányjogász.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×