eur:
385.89
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Facebook/Személyhajósok Szövetsége

Ellepték a Dunát a hajók - videó

Szombaton hajós szezonnyitót - kirajzást - és egyben tüntetést tartottak a Duna budapesti szakaszán.

A Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége békés megmozdulást szervezett szombaton a Duna fővárosi szakaszára, az ellen tiltakozva, hogy a főváros terve szerint az általuk jelenleg használt partszakaszon 24 kikötő helyett csak 9-et vehetnének igénybe. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosításáról április 24-én tervez szavazást a Fővárosi Közgyűlés.

A Személyhajósok Szövetsége egy videóval mutatta be, milyen volt a megmozdulásban részt vevő 27 hajó a Dunán, illetve azt is, hogy miért tiltakoznak a változtatások ellen.

Remélik, hogy a DÉSZ módosítására nem bólintanak rá a döntéshozók, és szakmai egyeztetésekre kerül sor annak érdekében, hogy a partok tiszták, rendezettek legyenek, ne kevesebb, hanem több kikötő legyen Budapesten, emellett pedig a turizmus se szenvedjen kárt. Mint írták, éves szinten 4 millió embert fosztana meg a budapesti hajózás élményétől Karácsony Gergely főpolgármester.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×