eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Most már ilyen akciókra is számítani kell a Balatonnál

Az akció ideje alatt a járőrök 576 gépjárművezetőt ellenőriztek.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei április 9-én Siófok és vonzáskörzete forgalmát ellenőrizték fokozottan. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások

civil autókkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul - olvasható a rendőrség honlapján.

Az akció ideje alatt a járőrök 576 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlen sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek emellett többek közt

  • a biztonsági öv használatának hiánya,
  • a sebességtúllépés,
  • a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat

miatt 46 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést három civil gépkocsi és hat járőrautó segítette.

Közölték azt is, hogy a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzéseket.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×