eur:
388.96
usd:
363.46
bux:
68125.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: siofok.hu

Drasztikus szigor Siófokon: hat új szabályt be kell tartaniuk a vendéglátóhelyeknek

Májustól új szabályok vonatkoznak az éjfél után is nyitva tartó üzletekre a Balaton-parti városban.

Több szabályt is be kell tartaniuk a siófoki üzleteknek az idei nyártól, ha éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének tartani. Az új rendelet, melynek célja, hogy rend, tisztaság és nagyobb közbiztonság legyen a Petőfi sétányon, május 2-án lép hatályba, az üzletek azonban hatvan nap türelmi időt kaptak – írja a sonline.hu.

Az új rendelkezés értelmében akik éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének lenni, azoknak hat alapvető szabályt kell betartaniuk:

  • A zenét szolgáltató berendezésbe muszáj úgynevezett limitert beépíteni, hogy a zajkibocsátási határértéket ne lépjék át.
  • Szükség lesz legalább egy illemhelyre.
  • A száz négyzetméter alapterületnél kisebb szeszes italt kimérő, árusító vendéglátó üzletnek legalább egy, a száz négyzetméter felettinek legalább két biztonsági őrt kell alkalmaznia.
  • Italt az egyszer használatos poharak helyett többször használatos, úgynevezett repoharakban lehet eladni.
  • Tilos a közterületről látható erotikus táncos tevékenység a vendéglátó egységekben.
  • Az üzlet előtt található magán- vagy önkormányzati tulajdonban lévő járdaszakaszt pedig naponta legalább egyszer magasnyomású takarítógéppel le kell mosni.

A rendelet hatálya alá tartozó terület leghosszabb része, a Petőfi sétány 500 méteres „bulinegyed” szakasza. Ott a nyilvántartásba vett vendéglátóhelyek száma a tavaly nyári adatok alapján hatvanhat.

Az üzleteket folyamatosan ellenőrzik majd a siófoki polgármesteri hivatal köztisztviselői. Akik nem tartják be az új rendelkezést, azoktól a polgármester visszavonhatja az éjszakai nyitvatartási engedélyt. Az új rendelet miatt április 15-én egyeztetést tartanak a vállalkozók az önkormányzattal.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×