eur:
395.82
usd:
368.64
bux:
69875.46
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: siofok.hu

Drasztikus szigor Siófokon: hat új szabályt be kell tartaniuk a vendéglátóhelyeknek

Májustól új szabályok vonatkoznak az éjfél után is nyitva tartó üzletekre a Balaton-parti városban.

Több szabályt is be kell tartaniuk a siófoki üzleteknek az idei nyártól, ha éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének tartani. Az új rendelet, melynek célja, hogy rend, tisztaság és nagyobb közbiztonság legyen a Petőfi sétányon, május 2-án lép hatályba, az üzletek azonban hatvan nap türelmi időt kaptak – írja a sonline.hu.

Az új rendelkezés értelmében akik éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének lenni, azoknak hat alapvető szabályt kell betartaniuk:

  • A zenét szolgáltató berendezésbe muszáj úgynevezett limitert beépíteni, hogy a zajkibocsátási határértéket ne lépjék át.
  • Szükség lesz legalább egy illemhelyre.
  • A száz négyzetméter alapterületnél kisebb szeszes italt kimérő, árusító vendéglátó üzletnek legalább egy, a száz négyzetméter felettinek legalább két biztonsági őrt kell alkalmaznia.
  • Italt az egyszer használatos poharak helyett többször használatos, úgynevezett repoharakban lehet eladni.
  • Tilos a közterületről látható erotikus táncos tevékenység a vendéglátó egységekben.
  • Az üzlet előtt található magán- vagy önkormányzati tulajdonban lévő járdaszakaszt pedig naponta legalább egyszer magasnyomású takarítógéppel le kell mosni.

A rendelet hatálya alá tartozó terület leghosszabb része, a Petőfi sétány 500 méteres „bulinegyed” szakasza. Ott a nyilvántartásba vett vendéglátóhelyek száma a tavaly nyári adatok alapján hatvanhat.

Az üzleteket folyamatosan ellenőrzik majd a siófoki polgármesteri hivatal köztisztviselői. Akik nem tartják be az új rendelkezést, azoktól a polgármester visszavonhatja az éjszakai nyitvatartási engedélyt. Az új rendelet miatt április 15-én egyeztetést tartanak a vállalkozók az önkormányzattal.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Túlzottdeficit-eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság a most közzétett 2024-es európai szemeszterre vonatkozó tavaszi csomag szerint, amelynek célja, hogy erős és jövőálló gazdaságot építsen az EU számára. A csomag középpontjában az EU hosszú távú versenyképességének, jólétének és globális vezető szerepének fokozása áll, miközben fegyelmezett államháztartási rendszereket követel meg a tagállamoktól. Magyarország esetében mind az államadósság, mind a deficit túl magas a Bizottság szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×