eur:
391.2
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyaralók a siófoki hajóállomás közelében lévő vendéglátóhelyen. A Balatonon ma már a siófoki kikötőben van a legnagyobb hajóforgalom, amely 1864-ben a lapátkerekes Kisfaludy gőzös fogadásával kezdődött.
Nyitókép: Demecs Zsolt

Kemény feltételeket szabott Siófok az üzleteknek

Életbe léphet az idei szezonra az üzletek éjszakai nyitvatartását szabályozó rendelet, mely hat feltételhez köti az éjfél és hajnali 4 óra közötti nyitvatartást.

A siofok.hu azt írja, hogy csak az az üzlet tarthat nyitva ekkor, amelyik eleget tesz az előírásoknak. A rendelet egyébként május 2-től hatályos.

A városháza, hosszas egyeztetés és procedúra, valamint egy kúriai döntés nyomán elvégezte a rendelet átdolgozását, s a képviselő-testület a márciusi ülésén ezt fogadta el egyhangú szavazással. Hat alapvető feltételnek kell tehát megfelelnie annak az üzletnek, amelyik éjfél és hajnali 4 óra között nyitva tartana.

  1. Önálló illemhely biztosítása;
  2. Limiter beépítése a zenét szolgáltató berendezésbe;
  3. 100 négyzetméter fölött minimum 1 biztonsági őr alkalmazása;
  4. Italokat csak többször használatos, úgynevezett repohárban lehet kiadni;
  5. Tilos a közterületről látható erotikus táncos tevékenység;
  6. Az üzlet előtti járdaszakasz napi takarítása.

A képviselő-testület ülésén dr. Lengyel Róbert polgármester (BSE) azt mondta: Ezzel is a családbarát város koncepciót erősítjük, de az érdekelt vállalkozók is egyetérthetnek abban, hogy ezek a köz érdekeit szolgáló rendelkezések.”

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×