eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az óbudai Hello Wood installáció egy része ismeretlen okokból ledőlt, egy embert kórházba szállítottak.
Nyitókép: Facebook.com / Kiss László

Részben ledőlt a Hello Wood óbudai installációja, egy embert kórházba szállítottak

Egyelőre nem ismert, miért dőlt el a színes installáció, vizsgálat indult az ok kiderítésére.

Az óbudai Szentlélek téri aluljáróban a magyar kultúra napján, január 23-án avatták fel az önkormányzat és az elmúlt években az ország számtalan ideiglenes, vagy állandó műtárgyát, illetve épületét jegyző Hello Wood együttműködéséből született installációt, amiről a kerület hivatalos honlapja a felállítás után kijelentette: reményeik szerint kiindulópontja és hirdetője lesz a kerületi kultúra sokszínűségének - írja a 24.hu.

A Hello Wood ügyvezetője, Huszár András az installáció tervéről korábban azt mondta: azért, hogy az alkotás minden elvárásnak megfeleljen, az a kerületi múzeumok arculati színeiből építkezett, sőt, múzeumonként egy, könnyen cserélhető tartalmú plakáthelynek is otthont ad.

Mint írja a lap,

a mű egy része április 9-én este tisztázatlan okokból ledőlt, ezt Kiss László polgármester tette közzé hivatalos Facebook-oldalán.

A polgármester közleményében azt írja, egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak, de hamarosan ki is engedték.

Az állva maradt, illetve ledőlt részeket a Hello Wood Zrt. a kerület kérésére azóta elszállította, ez azonban nyilvánvalóan nem jelenti a történet végét, ugyanis a kerület polgármestere kijelentette: döbbenetesnek tartja, hogy ilyesmi előfordulhatott, annál is inkább, mert a cég hosszú évek óta, már a korábbi városvezetésekkel együtt is nagy tapasztalatot szerzett a közterületi építési tevékenységek tervezésében és működtetésében.

Mint írja, a Hello Wood képviselője az átadás-átvételkor kijelentette, hogy "az installációt a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak, a vonatkozó szabványoknak, műszaki irányelveknek, üzemeltetői előírásoknak és az átadott tervdokumentációban foglaltaknak megfelelően végezte el. A tárgyi létesítésre vonatkozó jótállást és szavatosságot a kivitelező a szerződésben megfogalmazott feltételek szerint vállalja."

A polgármester az incidens kapcsán azonnali vizsgálatra szólította fel az Esernyős Kft. vezetőjét, illetve

felszólította a munkát bruttó 3 millió forintért elvégző Hello Woodot, magyarázza meg, miként fordulhatott elő a baleset.

Kiss László polgármester azt írja: "A vizsgálatnak ki kell derítenie, hogy rongálás, vagy a Hello Wood Zrt. részéről hibás teljesítés áll-e az installáció egy részének ledőlése mögött."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×