eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Nyitókép: Pixabay

Kikérik a budapestiek véleményét a mini-Dubajról és a szakellátásokról

Lakógyűlés címmel újra online szavazást indított a főváros.

Lakógyűlés elnevezéssel újra online szavazást indított a Fővárosi Önkormányzat, ezúttal a rákosrendezői beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról kérdezik meg a budapestieket - jelentette be a főpolgármester kedden a Facebook-oldalán a "Védjük meg Budapestet!" címmel tartott eseményen.

Karácsony Gergely elmondta, a kedden indult online szavazáson arra várnak választ a fővárosiaktól, hogy milyen funkciót kapjon Rákosrendező: parkváros vagy a mini-Dubaj koncepció valósuljon meg ott.

Emellett a kérdések között szerepel, hogy a magyar kormány a területet nyílt eljárásban, nemzetközi versenyen vagy "államközi szerződés mögé bújtatva" értékesítse, illetve a területen a történelmi városképet védő beruházás legyen vagy újabb felhőkarcolókat építsenek - ismertette a főpolgármester.

A negyedik kérdés arra vonatkozik, hogy a járóbeteg-ellátó intézmények a kerületi önkormányzatok fenntartásában maradjanak, vagy azokat is "elvigye az állam", ahogyan azt tette a kórházakkal vagy az iskolákkal - mondta. Hozzátette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt években sokat tett az egészségügy területén, többek között rövidítették a várólistákat és a kerületeknek pluszpénzt biztosítottak a járóbeteg-szakellátó intézményekre.

Az online szavazáson minden 14 évesnél idősebb budapesti részt vehet, szavazni a lakogyules.budapest.hu oldalon lehet keddtől április 28-ig.

Karácsony Gergely közölte, a szavazásról a budapestieket szórólapokon tájékoztatják, ezeken a Fővárosi Lakásügynökséget is népszerűsíteni szeretnék.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly már volt Lakógyűlés címmel online szavazás, akkor több mint százezer ember mondott véleményt a Lánchíd forgalmi rendjéről, illetve a főváros által a kormánnyal szemben elindított perről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×