eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: police.hu

Jön az utakon a szokásos húsvéti razzia

A rendőrség a honlapján figyelmezteti a locsolkodókat.

A húsvét és a tavaszi szünet a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul a napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is - írja a police.hu.

Figyelmeztetnek arra, hogy az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani. Az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kéri a hatóság.

Azt írják: mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos, és hozzáteszik, hogy az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit.

Kiemelik, hogy olyan járművezető mellé se üljenek be, aki alkoholt fogyasztott, és ismételten felhívják a figyelmet arra is, hogy a jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat pedig tartsák be.

A rendőrök az elkövetkező napokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenti szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×