eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Súlyos büntetést kérnek a nagymamát és unokáját halálra gázoló férfira

Az ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfival szemben, aki 2023 januárjában, az M0-ás autóúton, a teherautóval figyelmetlenségből átlépte a záróvonalat, és nem vette időben észre a leállósávban álló autó mellett tartózkodó gyalogosokat. A balesetben az elgázolt nő és a gyermek is életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott 2023. január 8-án, az M0-ás autóúton közlekedett tehergépkocsival, az M3 autópálya irányából az M31 autópálya irányába. Ugyanezen az útszakaszon egy autó defekt miatt az autóút leállósávjában, a záróvonaltól kb. 0,6 méter távolságra megállt.

A sofőr a járműben maradt, a másik két utas - egy nő és egy kiskorú gyermek - azonban kiszállt, és a defektes kerék mellett - részben a záróvonalat is érintve - guggoltak.

A teherautó sofőrje előzéshez készült és mivel a visszapillantó tükröt nézte, nem vette észre, hogy a leállósáv irányába halad, majd a záróvonalat is átlépte. Ekkor ütötte el a két embert, bár az utolsó másodpercben észrevette őket és próbálta kormányozni a járművét.

A baleset következtében a nő a helyszínen, a gyermek pedig a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Végrehajtandót kérnek rá

Az ügyészség a tehergépkocsi vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádiratban.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×