eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
firefighters battle a wildfire
Nyitókép: Toa55/Getty Images

Nagy lángokkal égett Vámospércsen egy motorvonat, videó is készült róla

A Bz motorvonat hétfő délután gyulladt ki az állomáson, két vízsugárral fékezték meg a lángokat a tűzoltók.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) számolt be Facebook-oldalán arról, hogy Vámospércsen kigyulladt a 223-as számú Bz motorkocsi (ahogy ők fogalmaztak: „kivonta magát a forgalomból”) – írja a Telex. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

A HAON.hu értesülése szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. A Mávinform szerint a vonat Debrecenből Nyírábrányba tartott, de az útja Vámospércsen ért véget. Mint írták, a balesetben senki sem sérült meg.

A tűzesetről több látványos videó is felkerült azóta az internetre, közösségi oldalakra:

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Sokan féltik a munkájukat, a pozíciójukat a mesterséges intelligenciától (MI), amely egyre jobb eredményeket ér el a vállalati hatékonyság támogatásában, a manuális munkafolyamatok kiváltásában, ami önmagában is feszültségeket gerjeszthet egy munkahelyen. Mindeközben a munkavállalók félelme az egyik legnagyobb kerékkötője is lehet az MI-projektek sikerének. "A mesterséges intelligenciára nem szabad úgy tekinteni, mint egy tőlünk függetlenül létező, romboló erőre. A mesterséges intelligenciát tulajdonképpen mi, emberek hoztuk létre és a mi feladatunk, hogy az érdekeink mentén kordában tartsuk" - véli Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie vezető ügyvédje. Szerinte a mesterséges intelligencia egy számítástechnikai alapú munkaerő, amivel a munkavállalóknak együtt kell dolgozniuk és a cél az optimális feladatmegosztás az emberi és a gépi képességek mentén. Az AMI-megoldások bevezetésével egész napos konferencián foglalkozunk április 23-án, AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció és részletek a rendezvényről itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×