eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sérült csomagolású konzervek a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank raktárában Debrecenben 2018. november 8-án, az átadás napján.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Így segíthet most rengeteget akár egy plusz csomag tésztával vagy konzervvel

A Katolikus Karitász idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést rendez, mely március 3. és 10. között zajlik országszerte. Az akció célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik számára minden nap kihívást jelent a lakhatás, a közüzemi számlák befizetése, a fűtés, a gyógyszerek kiváltása vagy az, hogy az asztalra étel kerüljön. Az InfoRádió Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját kérdezte.

Tartós szeretet címmel hirdette meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti gyűjtését, amelynek hagyományosan az a lényege, hogy nem pénzadományt kérnek a támogatóktól, hanem tartós élelmiszert.

"Március 3-tól 10-ig tart a gyűjtés, az adományokat

templomokban, plébániákon, egyházmegyei karitászközpontokban, karitászpontokon

lehet leadni, de a 1356-os adományvonal hívásával is lehet támogatni 500 forinttal ezt a kezdeményezést" - mondta el az InfoRádióban Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

A karitász munkatársai 8-10 kilós élelmiszercsomagokat készítenek ezekből az adományokból, és még húsvét előtt eljuttatják a rászoruló családoknak, egyedülálló idős embereknek, hajléktalanoknak.

Az akciót már 13. alkalommal szervezik, és elsősorban

  • olajat
  • cukrot
  • rizst
  • tésztaféléket
  • konzerveket és
  • egyéb élelmiszer-adományokat várnak

a jóakaratú emberektől.

"Hálásan fogadjuk mindazt az élelmiszerfajtát, amiből a mindennapi eledel elkészíthető. Különböző csomagokat állítunk össze ebből, hiszen egy családnak másra van szüksége, mint mondjuk egy hajléktalannak, akinek a főzésre nincs lehetősége, legfeljebb egy konzervet tud megmelegíteni" - mutatott rá Écsy Gábor, rávilágítva arra, mi minden szempontot vesznek figyelembe egy-egy csomag összeállításánál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×