eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Súlyos tévedés: óvodások porcukor helyett tisztítószert kaptak az ételükre

Több kisgyerek is rosszul lett az érintett pilisborosjenői óvodában, mentő- és rendőrautót is láttak az intézménynél.

A Bors információi szerint több gyerek is rosszul lett szerda délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy óvodában, miután tévedésből tisztítószer került a reggelijükbe porcukor helyett. A lapnak az egyik szülő azt mondta, több gyerek is kórházba került.

Mint írják, feltehetően tálaláskor történhetett a baj, összetéveszthették a porcukros és a tisztítószeres zacskót.

A reggeli után nem sokkal több gyerek is hasfájásra panaszkodott, állítólag az egyikük olyan erősen hányt, hogy mentőt hívtak hozzá.

A szülők nehezményezik, hogy nem időben és nem megfelelően kaptak tájékoztatást. Egyikük eljuttatta a laphoz azt a levelet, amivel végül egymást is informálták a történtekről, miután az egyik szülő nyomatékos kérésére az igazgató írásban adott felvilágosítást a történtekről. Ebben az intézményvezető azt írja: "...ma reggel a Mindszenty utcai épületben a reggelinél sajnálatos incidens történt. A gyerekek reggelijébe oda nem illő anyag került."

A tájékoztató szerint öt gyermek érintett. Az igazgató szerint az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. Mint írta, a gyerekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítették, a kicsik állapotáról később adnak tájékoztatást.

A vezető hozzátette, kivizsgálják az esetet, felelősségre vonják azt, aki hibázott.

A lap az ügyben megkereste az Országos Mentőszolgálatot is, és megérdeklődte, hány gyermeket kellett ellátni és milyen állapotban vannak, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudják, történt-e hatósági intézkedés, indult-e eljárás. Ezen felül megkeresték az óvodát is, hogy részletesebb beszámolót kérjenek a történtekről, ám választ egyelőre nem kaptak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×