eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Ismét egy pedofilügy: leváltották egy Békés megyei gyermekotthon vezetőjét

A férfi a rendőrség gyanúja szerint két, a felügyeletére bízott tizenéves fiút molesztált szexuálisan.

Egy állami fenntartású gyermekotthon nevelőjét tartóztatta le a rendőrség a múlt pénteken Békésen, miután azzal gyanúsítják, hogy az egyik megyei intézményben molesztálta az ott elhelyezett fiúkat – írja a 24.hu.

A rendőrség közlése szerint a pedofil bűncselekmények gyanúja miatt február 23-án letartoztatott férfi egy 62 éves békési lakos, aki két, a felügyeletére bízott tizenéves fiút molesztált szexuálisan. A lap információi szerint a férfi elleni gyanúsításban szereplő molesztálási esetek két éve történtek, amikor a nevelőotthonban elhelyezett gyerekek még nem töltötték be a 14. életévüket sem. A portál szerint nem ez volt az első eset, hogy a férfival kapcsolatban bejelentés érkezett.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató.

Az RTL Híradója szerint a nevelő a Békés megyei Tarhos gyermekotthonában erőszakoskodhatott a fiatalokkal. A főügyészség szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette miatt kezdeményezte a férfi előzetesbe helyezését.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×