eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Az egykori Déli Vasút 109-109-es gőzmozdonya nosztalgiaszerelvényt vontat a Bakonyvasút napján Győr és Zirc között, a Cuha völgyében 2014. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Lezárják az ország legszebb vasútvonalát – a viaduktokkal van a baj

Felújításba kezd a MÁV a Zirc–Veszprém vonalon.

2024-ben jelentős vágányzár várható a 11-es vonalon, mivel a MÁV felújítja az eplényi (Rátóti I és II.) viaduktokat, illetve a csatlakozó pályaszakaszokat is – értesült az iho.hu.

A MÁV megerősítette a lap információit. Mint írták, valóban lesz vágányzár, méghozzá május 27-től október 6-ig, a 11-es vonal Zirc és Veszprém közötti állomásközében, jelentős karbantartási munkák miatt. Jelenleg még tartanak a vágányzári egyeztetések. A munkák ideje alatti ideiglenes menetrendről, pótlóbuszos közlekedésről időben ígér tájékoztatást a MÁV.

Ez azt is jelenti, hogy aki vonatozással egybekötött kirándulást tervezett a legendás szépségű Cuha-völgybe, az

még tavasszal ejtse meg, mert utána már csak ősszel lehet újra végigutazni vasúton a 11-es vonalat.

A Győr-Veszprém vasútvonal egyik legfőbb erőssége, hogy az elzárt bakonyi településeket bekapcsolja az ország vérkeringésébe, de több évtizedre megoldotta a Bakonyban bányászott bauxit, szén és mangánérc elszállításának gondját is a feldolgozó helyekre.

A cuha-völgyi szakasz a közelmúltban az ország egyik turisztikai célpontja lett, ami nem véletlen: műszakilag egyedülálló Magyarországon a Porva-Csesznek és Vinye közti impozáns szakasz, ahol három alagúton és két völgyhídon át halad keresztül.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×