eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
A rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjármű a harcjárművezetők gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy bejelentést tett a honvédelmi miniszter Tatárszentgyörgyön

Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése azzal, hogy új harcászati eszközök, Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kerülnek a régi, orosz gyártmányú BTR-ek helyére - mondta a honvédelmi miniszter kedden a Pest vármegyei Tatárszentgyörgyön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a most rendszeresítendő Lynx (Hiúz) páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezetői gyakorlatán beszélt a tatárszentgyörgyi lőtéren.

Azt mondta: a páncélozott járművek, amelyek a gyakorlaton részt vesznek, nemcsak a Magyar Honvédség kötelékében, hanem a világon is új technológiát képviselnek.

Egyedülállónak nevezte azt a szolgálatot, amelyet a katonák végeznek, megtanulják vezetni az új harcjárműveket és kifejlesztik hozzájuk a harceljárásokat is, amelyeket addig gyakorolnak, amíg készség szintig jutnak el.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) beszédet mond, mögötte Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) beszédet mond, mögötte Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd

A Lynxet 2023 végétől már Magyarország is gyártja, legurult az első harcijármű a zalaegerszegi gyár gyártósoráról - emlékeztetett a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: bár a Lynxet a német Rheinmetall vállalat fejlesztette ki, a magyarországi gyártás miatt tulajdonképpen "hazai termék".

Közölte: nagyon büszke az újonnan bevonult magyar fiatalokra, akik ezekhez a járművekhez most alakítják ki a harcászati technikákat.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd

Az újonnan bevonultakkal és a már korábban szolgáló katonákkal sikerült egy teljes zászlóaljat felállítani - tette hozzá.

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese elmondta: 2023-ban kezdődött meg a Lynx harcijárművek szállítása a Magyar Honvédségnek, a Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár kötelékébe, akkor indult a toborzás is az új harci eszközökhöz.

Értékelése szerint a Lynx-zászlóalj jó úton jár ahhoz, hogy nemcsak a Magyar Honvédség legjobban felszerelt, hanem legjobban kiképzett alakulata is legyen.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.
Katonák a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Katonák a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×