eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Egy budapesti kerületben rászálltak a gyorshajtókra

A XVIII. kerületben egyhetes sebesség-ellenőrzési akciót tartottak a rendőrök.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai 2024. hetedik hetében is ellenőrizték a sebességhatárok betartását, amely során összesen 109 gyorshajtót mértek be – írja a police.hu.

A Nefelejcs utcában 79 gyorshajtóról készült felvétel. Egyikük az 50 km/óra megengedett legnagyobb sebesség helyett 105-tel száguldott. Ez az autós 117 000 forint közigazgatási bírságra számíthat.

Menet közbeni sebességmérő eszközzel 30 gyorshajtóról készült felvétel. Egy autós a Dráva utcában a megengedett 30 km/óra helyett 60-nal közlekedett - ez esetben 58 500 forint bírságot szab ki a hatóság.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a jövőben is szerveznek hasonló ellenőrzéseket.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×