eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Egy budapesti kerületben rászálltak a gyorshajtókra

A XVIII. kerületben egyhetes sebesség-ellenőrzési akciót tartottak a rendőrök.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai 2024. hetedik hetében is ellenőrizték a sebességhatárok betartását, amely során összesen 109 gyorshajtót mértek be – írja a police.hu.

A Nefelejcs utcában 79 gyorshajtóról készült felvétel. Egyikük az 50 km/óra megengedett legnagyobb sebesség helyett 105-tel száguldott. Ez az autós 117 000 forint közigazgatási bírságra számíthat.

Menet közbeni sebességmérő eszközzel 30 gyorshajtóról készült felvétel. Egy autós a Dráva utcában a megengedett 30 km/óra helyett 60-nal közlekedett - ez esetben 58 500 forint bírságot szab ki a hatóság.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a jövőben is szerveznek hasonló ellenőrzéseket.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×