eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Nagy nagykörutas bejelentést tett Karácsony Gergely – videó

Öt kerületi polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján a főpolgármester bejelentette: a következő önkormányzati ciklusban teljesen megújul a Nagykörút, de nem "csiricsáré" módon, hanem új, egységes arculatot adva neki.

Az idén indulhat

a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszára vonatkozó komplex megújítás tervezése,

a szakaszosan megvalósítandó beruházás várhatóan a jövő évben kezdődhet el és a következő ciklus végére valósulhat meg - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

A fejlesztésről a főváros és a négy érintett kerület - VI., VII., VIII., IX. - az Erzsébetvárosban tartott kihelyezett kabinetülésen kötött megállapodást.

A főpolgármester az általa vezetett ülés után elmondta, a fejlesztés nagyjából négymilliárd forint európai uniós, továbbá fővárosi és kerületi forrásból valósulhat majd meg.

A komplex fejlesztés során nemcsak egyszerűen a fizikai teret újítják meg, hanem a város egységes arculatát szeretnék megteremteni, és mindezt összekapcsolják egy vállalkozásfejlesztési programmal - közölte.

Karácsony Gergely bejelentésekor azt is elmondta, feladatának tekinti, hogy felkészítse a fővárost a klímaváltozásból adódó kihívásokra.

A környék már lezárult fejlesztései közül kiemelte

  • a Podmaniczky út belső szakaszát
  • a Jókai teret
  • a Bakáts teret
  • a Blaha Lujza teret és
  • a Déri Miksa utcát,

amely helyszíneket a Nagykörút hivatott összekötni.

Magát a megújítást már a következő önkormányzati ciklusban tervezik tehát elvégezni.

Ígérete szerint nem csak egyszerűen zöldítenek, hanem a "csiricsáré" arculatot szeretnék egységesíteni, különböző szolgáltatásokat szeretne itt megtelepíteni.

"A terveket megalapozó tanulmányokat a főváros már elkészítette egy széles körű társadalmi párbeszéd keretében, az érintett civil szervezetek és kerületek bevonásával. Ez a tanulmány adja a fontos pillért" - tette még hozzá, köszönve az érintettek együttműködését.

Követendő példának tartja a Nagykörút esetében a Bartók Béla út és a Margit körút megújítását.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×