eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Nagy nagykörutas bejelentést tett Karácsony Gergely – videó

Öt kerületi polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján a főpolgármester bejelentette: a következő önkormányzati ciklusban teljesen megújul a Nagykörút, de nem "csiricsáré" módon, hanem új, egységes arculatot adva neki.

Az idén indulhat

a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszára vonatkozó komplex megújítás tervezése,

a szakaszosan megvalósítandó beruházás várhatóan a jövő évben kezdődhet el és a következő ciklus végére valósulhat meg - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

A fejlesztésről a főváros és a négy érintett kerület - VI., VII., VIII., IX. - az Erzsébetvárosban tartott kihelyezett kabinetülésen kötött megállapodást.

A főpolgármester az általa vezetett ülés után elmondta, a fejlesztés nagyjából négymilliárd forint európai uniós, továbbá fővárosi és kerületi forrásból valósulhat majd meg.

A komplex fejlesztés során nemcsak egyszerűen a fizikai teret újítják meg, hanem a város egységes arculatát szeretnék megteremteni, és mindezt összekapcsolják egy vállalkozásfejlesztési programmal - közölte.

Karácsony Gergely bejelentésekor azt is elmondta, feladatának tekinti, hogy felkészítse a fővárost a klímaváltozásból adódó kihívásokra.

A környék már lezárult fejlesztései közül kiemelte

  • a Podmaniczky út belső szakaszát
  • a Jókai teret
  • a Bakáts teret
  • a Blaha Lujza teret és
  • a Déri Miksa utcát,

amely helyszíneket a Nagykörút hivatott összekötni.

Magát a megújítást már a következő önkormányzati ciklusban tervezik tehát elvégezni.

Ígérete szerint nem csak egyszerűen zöldítenek, hanem a "csiricsáré" arculatot szeretnék egységesíteni, különböző szolgáltatásokat szeretne itt megtelepíteni.

"A terveket megalapozó tanulmányokat a főváros már elkészítette egy széles körű társadalmi párbeszéd keretében, az érintett civil szervezetek és kerületek bevonásával. Ez a tanulmány adja a fontos pillért" - tette még hozzá, köszönve az érintettek együttműködését.

Követendő példának tartja a Nagykörút esetében a Bartók Béla út és a Margit körút megújítását.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszana a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael szombaton az iráni támadás veszélye miatt lemondta a peszáchi ünnepre tervezett iskolai kirándulásokat és ifjúsági programokat, valamint teljes készültségbe helyezte a fegyveres erőket, több tucat harci repülőgépet állítva hadrendbe - jelentette be Daniel Hagari ellentengernagy a Reuters tudósítása szerint. Eközben Joe Biden amerikai elnök szombaton délután megszakította delaware-i hétvégi programját, hogy Washingtonban konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával a Közel-Keleten zajló eseményekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×