eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
mentőautó esetkocsi
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Az orrba dugott gumicukor már sok volt – kitálaltak a mentők

Egy Facebook-posztban szedte össze az Országos Mentőszolgálat a képtelen riasztásait.

Az Országos Mentőszolgálat életmentői ugyan bármikor készséggel állnak a rászorulók rendelkezésére, de vannak olyan egészségügyi problémák, amik nem a sürgősségi ellátás körébe tartoznak – áll a mentősök posztjában, és utána sorolják a képtelennél képtelenebb panaszokat.

Pár napja egy fiatal nő azért kért segítséget, mert az új cipője sarka feltörte a lábát, és állítása szerint már nem tudott továbbmenni. Aztán arra is volt példa, hogy bedugult fül vagy éppen fogfájás miatt akarták riasztani a mentőket, és olyan is előfordult, hogy egy felnőtt férfi azért kért segítséget az életmentőktől, mert nem tudta eltávolítani az orrába dugott gumicukrot.

Idén már próbáltak mentőt hívni begyulladt körömhöz, szűnni nem akaró viszketéshez vagy éppen háziállathoz is, de ők sem jártak sikerrel. Ennél is rosszabb az a gyakori eset, hogy bejelentéskor szándékosan megtévesztik a mentésirányítót, és csak a helyszínen derül ki, hogy feleslegesen kötötték le a mentők kapacitását, amivel akár más betegek életét veszélyeztethetik a felelőtlen bejelentők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×