eur:
391.04
usd:
366.2
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Ápoló foglalkozik egy beteggel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet tüdőbelgyógyászati osztályán 2021. február 18-án. A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta február 19-e, Magyarország első főápolója, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a magyar ápolók napja.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szüksége van a nyugdíjasokra a magyar egészségügynek

Nem kell már miniszteri engedély a nyugdíjas ápolók alkalmazásához.

Egy kormányhatározat értelmében ezek után nem kell alkalmazni a korábban elrendelt korlátozásokat azokra az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló egészségügyi szakdolgozóra, akik a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötték, és az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezték - írja a HVG.

A 2012-es, majd 2016-ban kiegészített szabály szerint az ilyen dolgozók csak az egészségügyért is felelős belügyminiszter engedélyével dolgozhattak tovább.

Az intézkedés valószínűleg a bérnővérek foglalkoztatásának megszüntetése miatt kialakult és kórházi osztályok bezárásához vezetett munkaerőhiányt kívánja enyhíteni.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×