eur:
389.76
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszél a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás című konferenciáján a Várkert Bazárban 2023. november 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Navracsics Tibor országjárásra indult

Az EU-s pénzek utalásával párhuzamosan az összes fejlesztendő, fejleszthető területre, valamennyi vármegyébe ellátogat.

Az európai uniós források jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar fejlesztéspolitikához - mondta kedden sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

A fejlesztési források jelentős részét az uniós források adják, beszéljünk akár az operatív programokról, a kohéziós pénzekről vagy akár a helyreállítási alapból érkező pénzekről - mondta.

Hozzáfűzte: a területfejlesztési politika koncepcionális váza jelölni ki azokat a prioritásokat, amelyek a jövőben az uniós források hasznosulását hatékonyabbá teszik.

A tárcavezető bejelentette: miután az új Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) megkezdte munkáját, szándékában áll az ország minden vármegyéjét felkeresi, tapasztalatokat gyűjteni, körútja első állomása Zalaegerszeg volt.

Navracsics Tibor a úgy fogalmazott: különösen szembeötlő, "egészen káprázatos" Zalaegerszeg elmúlt időszakban mutatott fejlődési íve, amelynek következtében több tízezer munkahely létesült, gyakorlatilag megszüntetve a városban és térségében a munkanélküliséget.

Nagykanizsa helyzetét a miniszter több szempontból is speciálisnak nevezete, a vármegye földrajzi elhelyezkedése miatt a fejlesztéseknél más vármegye adottságait is figyelembe kell venni.

"Speciális Nagykanizsa abból a szempontból is, hogy bár kiváló vezetése van, de sajnálatos módon a közgyűlési többség obstrukciója miatt a fejlesztési terveiket csak részben tudták megvalósítani" - mondta.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×