eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszédet mond a balatonboglári Xantus János Gömbkilátónál tartott sajtótájékoztatón 2020. november 6-án. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ idén első alkalommal meghirdetett pályázatán az 1950-es években épült kilátó nyerte meg az év kilátója címet.
Nyitókép: MTI/Varga György

Révész Máriusz: a főváros kétmilliárd forintnyi kerékpáros forrást bukott el

Az aktív Magyarországért felelős államtitkár éles kritikával illette Budapest kerékpáros politikáját, de azt is elmondta, szerinte mi lenne a megoldás.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában ment neki Karácsony Gergely főpolgármester kerékpáros fejlesztéseinek. Az autós sávok elvételével kialakított kerékpársávokról az államtitkár úgy vélekedett, hogy ezeket sok esetben végiggondolatlanul, egyéb szempontokat figyelmen kívül hagyva alakítottak ki.

Ha a kerékpáros fejlesztéseket jól csinálják, akkor azok nem a dugókat növelik. Kisebb lesz a dugókban eltöltött idő mennyisége, hiszen ha a jelzőlámpáknál feltorlódott autósok közül csak minden harmadik kerékpárra vagy rollerre száll, akkor a többi autós hamarabb jut át a lámpákon - mondta az államtitkár a lapnak. Hozzátette, a végiggondolt kerékpáros fejlesztésekre nagy szükség van, hiszen ezek nélkül nem lehet növelni a kerékpárral, rollerrel közlekedők számát.

Mint mondta, a nyugat-európai mintákkal ellentétben a fővárosi önkormányzat nem rendszerszerűen gondolkodik, nem fejleszti a kapcsolódó és szükséges infrastruktúrát. Úgy fogalmazott, az európai nagyvárosokban például végiggondolják azt is, hogy az autók hol és miként tudnak parkolni. Szerinte Budapesten sok esetben festettek fel kerékpársávokat ott, ahol előtte autók parkoltak. Ilyenkor az autók beszorulnak a környező keresztutcákba, amelyek így teljesen élhetetlenné válnak

Az államtitkár azt is szóvá tette, hogy

a fővárosi önkormányzat gyakran hivatkozik forráshiányra, miközben 2,2 milliárd forint kerékpáros fejlesztésre szánt uniós forrást nem tudott felhasználni, amit így el is bukott Budapest.

Révész Máriusz szerint Karácsony Gergely folyamatosan kerékpárosbarát képet próbál festeni magáról, eközben a 2019-ben, még Tarlós István főpolgármestersége alatt a kormánytól kerékpárút-építésre kapott nyolcszázmillió forintot a mai napig nem sikerült felhasználni.

Az államtitkár hangsúlyozta: a megoldás az, hogy olyan főpolgármestert kell választani, aki képes hosszabb távon, rendszerben gondolkodni.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×