eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A közösségi autómegosztó szolgáltatás, a GreenGo egyik autója halad a Lánchíd utcában 2016. december 29-én. A kizárólag elektromos meghajtású autókkal a fővárosban indult, GPS-alapú szolgáltatás regisztráció után vehető igénybe. A felhasználók az okostelefonjukra telepített applikációval találhatnak leparkolt, szabad autót a közelükben. A jármű lefoglalása után gyalog kell elmenniük az autóhoz, amely csak egy PIN-kóddal indítható el. Az úti cél elérése után az autót a közlekedési szabályok betartásával bárhol le lehet állítani és ott lehet hagyni a szolgáltatási területen belül. A gépkocsikat a vállalat szakemberei töltik a városszerte ingyenesen igénybe vehető elektromos töltőállomásoknál. Az autók takarítását, szervizelését a gépkocsik márkaszervizében végzik. A szolgáltatás Budapesten jelenleg 70 autót kínál a bérlőknek.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újabb fordulat a fővárosi parkolási szabályok ügyében

Mégsem örülhetnek a közösségi autók használói – marad a parkolóhely-vadászat.

Egy közelmúltban megjelent, a közlekedési törvényt módosító javaslat szerint dedikált parkolóhelyeket jelölhetnek ki a közösségi autókölcsönzőknek a fizetős zónákban, illetve ha a szolgáltatók kérik, a helyi lakosok számára fenntartott parkolóhelyeket is használhatnák a közautók.

A Totalcar értesülései szerint azonban egy újabb módosító törvényjavaslat az eredeti jogszabálytervezet szövegéből törölni javasolja azt a részt, ami a megosztós járműveknek szánt parkolóhelyek kijelölését tenné lehetővé.

A közösségiautó-használóknak tehát marad ugyanúgy a parkolókeresés, mint azoknak, akik ezt saját autóval teszik, csak a bérlőknél közben minden perccel emelkedik a bérleti díj.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×