eur:
388.61
usd:
359.22
bux:
66446.02
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Facebook/RSD horgászok

Sosem látott albínó halszörnyet fogtak a Dunán

A 48 kilogrammos busa nem csak a méretei miatt különleges fogás.

Hatalmas, 48 kilogrammos albínó busa akadt horogra a Ráckevei (Soroksári)-Dunán, a horgászok között egyszerűen RSD néven emlegetett szakaszon – írja a Halazin.

A szerencsés fogás Kovács Szilárd, a Duna-ág egyik fanatikus horgászának nevéhez fűződik, akinek a különleges óriást egy igen eredményes pontyozás során sikerült kifognia.

Az albinizmus genetikai rendellenesség, amely során a szervezet nem képes megfelelően termelni a melanint, a bőr, a haj és a szemek pigmentjét. Ez a jelenség nem csak embereknél, hanem állatoknál is előfordulhat, beleértve a halakat is. Az albinó halak albínóvá válhatnak, ha a genetikai öröklődés során hordozzák az albinizmusra hajlamosító géneket, ilyenkor világosabb színűek, mivel nincs pigmentjük, ami az őket megkülönböztető színeket adná.

Az ilyen halaknak gyakran világos rózsaszín vagy fehér színük van, és szemeik is vörösesek lehetnek, mivel a szemek hátterében lévő erek láthatóvá válnak a hiányzó pigment miatt.

Az albinizmus általában öröklődő tulajdonság, és akkor jelenik meg, ha mindkét szülő hordozza az albinizmust okozó gén változatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagy rali után lassítanak a tőzsdék

Nagy rali után lassítanak a tőzsdék

Komoly emelkedéssel és új csúcsokkal zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek - a chipgyártó árfolyama végül több mint 16 százalékos pluszban fejezte be a napot. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában is hasonló látszik, csak minimális elmozdulásokat mutatnak a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×